IT voor woningcorporaties in oost Nederland
ITwoon, kennis van ict én van corporaties

Project: Overstap naar SEPA

Geplaatst op 07-01-2014. Terug naar overzicht

In 2014 wordt de Europese SEPA-standaard voor betaalsystemen ingevoerd. Dit heeft invloed op de rekeningnummers en het machtigingsbeleid. Domijn heeft daarom in samenwerking met ITwoon en onder begeleiding van Conclusion Implementation het SEPA-project gestart. Het doel van dit project is de organisatie, de processen en IT-applicaties zo in te richten dat wordt voldaan aan de nieuwe wettelijke eisen omtrent het betalingsverkeer.

Wij hebben Domijn geholpen in kaart te brengen wat hiervoor moest gebeuren en adviseerden op het gebied van procesinrichting en de communicatie hierover. Niet alleen op technisch gebied moesten er veranderingen worden doorgevoerd maar ook voor bijvoorbeeld de huisstijl, het incassobeleid en de machtigingsadministratie moesten belangrijke keuzes worden gemaakt. In samenwerking met Cegeka hebben wij tot slot de technische implementatie uitgevoerd.

Bart Jan Elders, projectleider SEPA bij Domijn: ”Ik kijk positief terug op het project. In een korte tijd is er veel werk verricht, waardoor Domijn ruim voor de deadline van 1 februari 2014 klaar is voor SEPA. De samenwerking met ITwoon was prettig. ITwoon handelde adequaat, waardoor zaken snel opgepakt en opgelost werden."