IT voor woningcorporaties in oost Nederland
ITwoon, kennis van ict én van corporaties

Project: Uitlevering smartphones

Geplaatst op 16-06-2015. Terug naar overzicht

ITwoon voorziet in samenwerking met Domijn zo’n 150 medewerkers van een nieuwe smartphone. Naast de telefoons zijn ook de abonnementen vernieuwd. Domijn stapt over naar het 4G-netwerk, wat voor een betere internetverbinding zorgt.

Het registreren, uitleveren en instellen van zoveel smartphones is een logistieke uitdaging die planning vereist. De helpdesk van ITwoon heeft een aantal uitlevermomenten gepland waarop medewerkers van telefoon wisselen. Daarbij heeft de helpdesk een handleiding ontworpen met alle stappen die de medewerkers zelfstandig kunnen doorlopen bij het instellen van hun nieuwe telefoon. Bij de uitlevermomenten is ook iemand van de helpdesk aanwezig voor het beantwoorden van vragen en uitleg over nieuwe functionaliteiten.

Normaal gesproken wordt er van de klant niet zoveel zelfstandigheid verwacht bij het instellen van een nieuwe telefoon, maar door de goede handleiding en ondersteuning werd dit erg positief ervaren. Zo heeft het tot meer vertrouwdheid met de instellingen van de telefoon geleid en werd onderling ervaring en kennis over de instellingen uitgewisseld. Medewerkers van Domijn hebben nu een snellere telefoon met sneller internet en beter bereik en veelal ook een langere accuduur wat tezamen tot een betere bereikbaarheid leidt.